Om Djurskötarkurs.se

Vad roligt att du har hittat hit!

Jag som grundat och driver djurskötarkurs.se heter Madeleine Andersson. Jag är utbildad djurvårdare på nivå 2 och har arbetat flera år med kostrådgivning för hund och katt. Jag har arbetat som djurvårdare i 13 år inom zoo fackhandeln, stall och i djurpark. Arbetet med djur är väldigt givande och inspirerande.
Genom åren har jag samlat på mig mycket erfarenhet och flera utbildningar inom bland annat anatomi, näringslära, smittskydd, friskvård, försäljning, kostrådgivning och produktkunskap.
Jag håller regelbundet fysiska dagskurser för barn och ungdomar inom grundläggande djurhantering, skötsel och miljö.

Djurskötarkurs.se växte fram under åren som jag arbetade inom zoo fackhandeln. Många utav djurägarnas frågor var återkommande. Vilket foder ska jag välja till min hund? Varför får jag alger i mitt akvarium? Vad ska jag göra om mitt marsvin kliar sig?
Efterfrågan av kunskap om husdjur var stor och jag ville skapa en kurs som gav ökad förståelse för våra djur och natur. En kurs som kan läsas av såväl privatpersoner som yrkesverksamma. För hobby eller framtida arbete.

Tanken med denna kurs är att kunna garantera mina kursdeltagare korrekt information och beprövade metoder för att fördjupa sin kunskaper om husdjur, dess naturliga miljö och levnadsätt.

Om du har frågor eller funderingar eller om du vill boka in dig till kursstarten, skicka ett mejl via webbformuläret under fliken “kontakt”

Med vänlig hälsning
Madeleine Andersson