FAQ

Vanligt förekommande frågor och svar.

Kan jag delta i fler kurser samtidigt?

Ja, ibland har vi kurser som startar samtidigt. Du kan gå fler kurser samtidigt. Dock krävs det att du anmäler dig med två separata mejladresser.

Kan jag få jobb som djurvårdare efter avslutad kurs?

Ja, våra kurser riktar sig till dig som önskar arbeta i djurvårdar-branschen på nivå 1 eller få mer kunskap för framtida/pågående hobbyverksamhet.
Många arbetsgivare som anställer på nivå 1 ser positivt på våra kurser i CVt.

Kan jag arbeta på veterinärklinik efter era kurser?

De flesta veterinärkliniker anställer djurvårdare på nivå 2 eller högre. Dvs med medicinsk utbildning. Våra kurser behandlar inte medicin eller sjukvård.
Efter våra kurser kan du söka arbeten eller hobbyverksamheter på nivå 1.
Exempel på branscher som ofta anställer på nivå 1 kan vara Zoo Fackhandeln, hunddagis, kattpensionat, stall, gårdar, receptionister på kliniker m.fl.

Jag arbetar heltid, kan jag gå era kurser?

Ja! Våra kurser är anpassade för att passa de som redan arbetar eller studerar heltid. Som kursdeltagare bestämmer du själv över din studietid i veckorna och vi räknar med att deltagare lägger ner i snitt 7-10h/vecka för att klara sina studier.

Vad innebär djurvårdares behandlingsförbud?

Hos Jordbruksverket kan du läsa om djurvårdares behandlingsförbud och vad du får göra när du arbetar/är utbildad inom de olika nivåerna. Våra kurser vänder sig till personer som vill arbeta på nivå 1.

Jag har inga tidigare erfarenheter eller kunskaper om djur, kan jag gå era kurser?

Ja! Alla är välkomna, med eller utan erfarenhet. Våra kurser är breda och grundläggande för att passa många olika kunskapsnivåer.

Får jag högskolepoäng av era kurser?

Nej, vi är inte en högskola utan en fristående kursverksamhet.

Kan jag få CSN bidrag för era kurser?

Nej, vi är en fristående kursverksamhet.

Blir jag legitimerad djurvårdare efter era kurser?

Våra kurser vänder sig till personer som önskar arbeta med djur på nivå 1. Mer om djurvårdares behandlingsförbud kan du läsa HÄR.

Jag har dyslexi, kan jag gå era kurser?

Självklart, jag som kursledare finns med genom hela studietiden om svårigheter skulle uppstå. Jag nås via mejl och svarar normalt sätt inom 24h. Vårt kursmaterial är lättläst och innehåller mycket bilder och en del videos för att förenkla inlärningen.

Kan jag få hjälp om jag inte förstår eller behöver hjälp när jag studerar?

Absolut! jag som kursledare finns med genom hela studietiden om svårigheter skulle uppstå. Jag nås via mejl och svarar normalt sätt inom 24h.

Jag kan läsa era kurser om jag inte har svenska som modersmål?

För att delta i våra kurser behöver du kunna läsa och skriva på svenska. Inom snar framtid hoppas vi att våra kurser ska lanseras även på engelska.

Jag har skrivsvårigheter, får jag kopiera texter från internet och böcker och skicka in?

Nej, du får inte kopiera eller plagiera texter från internet eller böcker och skicka in som ditt eget material. Plagiatkontroll görs på samtliga inlämningsuppgifter.

Jag är minderårig, kan jag läsa era kurser?

Ja, det kan du. Men din kurs behöver bokas av din målsman.

Kan jag avboka min kurs om jag ångrar mig?

Ja, du kan avboka och omboka din kurs fram till det angivna sista anmälningsdatumet. Därefter har du 14 dagars ångerrätt. Vi behandlar heller inte återbetalning av betald faktura.


Hittade du inte svaret på din fråga? Skicka ett mejl via kontaktformuläret eller till info@djurskotarkurs.se.